Nieuws

  • 24 september 2020

Captatieverbod op onbevaarbare waterlopen

De gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen heeft op 24 september 2020 een nieuw politiebesluit uitgevaardigd betreffende het captatieverbod op onbevaarbare waterlopen, evenals de bijhorende detailkaarten. Lees hier het besluit en de bijhorende bijlagen. 
herfst
  • 24 september 2020

Laat de blaadjes liggen ... en red je tuin!

De klimaatverandering zet verder door. We hebben de warmste en droogste zomer net achter de rug. De herfst is in het land en de blaadjes vallen al volop van de bomen, vroeger dan anders!
BE-ALERT
  • 22 september 2020

Test BE-Alert op 1 oktober 2020

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
  • 21 augustus 2020

Oudenaarde, Kruisem, Kluisbergen en Wortegem-Petegem versoepelen mondmaskerplicht en verbod op evenementen

Vanaf vandaag versoepelen de gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen (Oudenaarde, Kruisem, Kluisbergen en Wortegem-Petegem) de maatregelen rond het dragen van een mondmasker. 
Kruisem renoveert
  • 24 september 2020

Kruisem renoveert ... we begeleiden je gratis!

‘Kruisem renoveert’ is een project van de gemeente Kruisem, het steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen en Fluvius. Het project loopt gedurende 3 jaar.
  • 14 september 2020

Start werken della Faillestraat

Maandag 14 september startte de aannemer, Audoorn-Vindevogel uit Kruisem, aan de wegenis- en rioleringswerken in de della Faillestraat in Huise. De straat verbindt de Kolpaart met de Lange Aststraat en is een rustige woonstraat in het mooie en landelijke Huise. 
  • 21 augustus 2020

UPDATE Coronavirus

De Nationale Veiligheidsraad heeft op donderdag 20 augustus de balans opgemaakt van de epidemiologische situatie en bepaald welke maatregelen er moeten worden verlengd en er kunnen worden versoepeld. Vanaf 1 september en voor een periode van één maand:
Winkelhier gemeente
  • 24 september 2020

Kruisem genomineerd voor Winkelhier Award

Uit een totaal van 19 Oost-Vlaamse gemeenten zijn er drie genomineerd voor de eerste Winkelhier Award, een gezamenlijk initiatief van Provincie Oost-Vlaanderen en UNIZO Oost-Vlaanderen. Samen met Aalst en Herzele strijdt onze gemeente om de titel van Winkelhiergemeente 2020.
  • 10 september 2020

Subsidies ter ondersteuning van sportverenigingen

Om de sportieve doelstellingen van de verenigingen te bevorderen, voorziet de gemeente Kruisem subsidies specifiek voor sportverenigingen. Deze subsidies moeten een kwalitatieve sportbeoefening stimuleren met specifieke aandacht voor een goede jeugdwerking.
  • 18 augustus 2020

Koop lokaal en krijg een bonus!

Ook onze lokale economie is hard getroffen door de Coronapandemie. Daarom heeft de gemeente een aanzienlijk budget vrijgemaakt om de lokale economie te ondersteunen. We gaan dit onder meer doen door de inwoners aan te zetten om lokaal te kopen bij onze winkels en horeca!