Nieuws

  • 26 mei 2020

Groen licht voor gemeentelijke kleuter- en sportkampen en speelpleinwerking

Ouders met (jonge) kinderen zullen vrijdag allicht allen een kleine vreugdekreet geslagen hebben. Net zoals wij. Het Overlegcomité besliste namelijk dat alle zomerkampen, al dan niet met overnachting, alsook de speelpleinwerking mogen doorgaan! 
Omnisportterrein sporthal
  • 25 mei 2020

Skate- en sportterreinen zijn terug open

Naar aanleiding van de versoepeling van de veiligheidsmaatregelen, stelt de gemeente Kruisem opnieuw een aantal sportterreinen open.
  • 14 mei 2020

Markten in Kruisem kunnen hervatten

De Nationale Veiligheidsraad heeft op 13 mei 2020 beslist dat de openbare markten opnieuw hun activiteiten mogen hervatten met in achtneming van een aantal maatregelen. In Kruisem vinden de markten plaats op:
  • 27 april 2020

Beperkte corona-vertraging bij werken centrum Kruishoutem

De werken in het centrum van Kruishoutem zijn terug hervat. De algemene aannemer heeft door de coronacrisis twee weken stil gelegen. Op een veilige en licht aangepaste manier is de algemene aannemer terug aan de slag.
  • 15 mei 2020

Omleiding door de werken in het centrum van Kruishoutem

Na een evaluatie van de wegomlegging in het centrum van Kruishoutem werden volgende aanpassingen doorgevoerd:
  • 12 mei 2020

Kruisemnaren krijgen korting in zwembaden in de buurt

Op de gemeenteraad van 11 mei werd een nieuw subsidiereglement goedgekeurd. Je kan voortaan korting krijgen in de zwembaden in de buurt. 
Vissterfte Schelde
  • 24 april 2020

Vissterfte in de Schelde

Door een dijkbreuk in een Franse suikerraffinaderij nabij Cambrai kwam er vervuild water terecht in de Schelde. Deze verontreiniging onttrekt massaal zuurstof aan het water waardoor het zuurstofgehalte in het water naar nul zakt, met zware gevolgen voor het waterleven.
blijven fietsen allemaal
  • 14 mei 2020

Campagne: Blijven fietsen allemaal (14 mei - 20 juni)

Ook in Kruisem wordt er sinds de lockdown veel meer gefietst. Ronduit fantastisch! Samen met de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) willen we jou aanmoedigen om ook te blijven fietsen voor je dagelijkse verplaatsingen of als je binnenkort opnieuw naar school of naar het werk mag.
Logo gemeenteschool De Weide Wereld
  • 8 mei 2020

Gemeenteschool De Weide Wereld zoekt een extra kinderbegeleid(st)er

Gemeenteschool 'De Weide Wereld' is op zoek naar een extra kinderbegeleider voor de voor- en naschoolse kinderopvang en de vakanties.  Heb je een hart voor kinderen? Zin in een nieuwe uitdaging? Vind via onderstaande link meer info over deze vacature: 
  • 1 april 2020

Veiligheidsvoorschriften in recyclageparken

Je kan gebruik maken van de recyclageparken als je rekening houdt met onderstaande veiligheidsmaatregelen.