BE-ALERT

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we je graag snel verwittigen. Onze gemeente kan daarvoor gebruik maken van Be-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Wat is Be-Alert? 

Be-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid je verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij Be-Alert, kan de burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

Be-Alert gebruikt verschillende kanalen om je te waarschuwen. Je kan een Be-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. Be-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.
Laat je waarschuwen, waar je ook bent.

Een bericht van Be-Alert kan je op twee manieren ontvangen. Een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op Be-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont in Kruisem en werkt bv. in Brussel. Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.

Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje aan zee, in de Ardennen … bent, of een uitstap maakt naar de zoo, de cinema …

Registratie

Je kan zich heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in! Inschrijven is volledig gratis.